avocatul familiei

Reprezinta o modalitate prin care o familie isi poate asigura consultatii juridice sau reprezentare in instante la preturi mai mici in conditiile incheierii unor contracte de asistenta juridica pe perioade indelungate in schimbul unor sume fixe anuale, trimestriale, semestriale sau lunare in raport de estimarile privind fiecare familie in parte.

Avocatul familiei se impune in contextul in care, de cele mai multe ori, membrii familiei semneaza inscrisuri care au sau pot avea efecte asupra bunurilor intregii familii. Vorbim spre exemplu de contractele de creditare, actele de vanzare-cumparare ale bunurilor comune, girarea membrilor familiei intre ei sau a altor persoane, contractele de asigurari, semnarea contractelor de munca, achizitionarea unor automobile sau bunuri cu valoare mare, inchirierea unor terenuri sau case, semnarea unor contracte de leasing, contractele de furnizare a serviciilor (apa, gaze, energie, telefonie, etc)

Uneori, aceste contracte sunt semnate fara a fi citite sau, de cele mai multe ori, fara a avea o idee cu privire la efectele pe care clauzele acestora le au asupra patriomniului propriu sau asupra patrimoniului familiei.

De cele mai multe ori, momentul in care se ajunge la avocat este mult prea intarziat pentru a se mai putea salva situatia. Este motivul pentru care, recomandam ca, inaintea semnarii oricarui document, acesta sa fie consultat de avocatul familiei care va poate explica efectele imediate sau de lunga durata, va poate lamuri asupra riscurilor pe care vi le asumati semnand sau nesemnand un document.

Avocatul familiei este conceput ca o modalitate de a te asigurara ca deciziile tale sunt corecte, ca nu vor afecta negativ membrii familiei tale iar, in cazuri care impun solutii riscante, poate reduce riscurile la care va expuneti evitand pe viitor sa pierdeti o casa, o masina sau ramanand indatorat perioade indelungate unor banci.