asistenta si reprezentare in fata instantelor de judecata

Asistenta si reprezentare in fata instantelor de judecata

 

Potrivit art.3 din LEGEA nr.51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat ”Activitatea avocatului se realizeaza prin: a.(…..); b)asistenta si reprezentare juridica în fata instantelor judecatoresti, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor cu atributii jurisdictionale, a notarilor publici si a executorilor judecatoresti, a organelor administratiei publice si a institutiilor, precum si a altor persoane juridice, în conditiile legii”;

Desi diferite ca terminologie, asistenta si reprezentarea vizeaza, de fapt, exercitarea acelorasi drepturi procedurale si procesuale cu o singura distinctie.

Atunci când partea este prezenta în instanta, in fata organelor de urmarire penala, autoritati -alaturi de avocat- suntem în situatia ”asistarii”.

Atunci cand partea nu este prezenta -alaturi de avocat- suntem in prezenta ”reprezentarii”.

Desigur in situatia reprezentarii avocatul nu isi poate desfasura activitatea decat in limitele mandatului de reprezentare acordat de client potrivit disp. art.68 C.p.c.

Echipa cabinetului are avocati calificati pentru a desfasura aceste activitati la toate instantele (de la judecatorii la Inalta Curte de Casatie si Justitie) si poate desfasura aceste activitati la orice instanta din tara.